Abhyanga

Pomirjujoča in osvežilna masaža celotnega telesa je najbolj znana v ajurvedi. Pri masaži uporabljamo zeliščna olja. Priporočljiva je vsak dan saj preprečuje staranje in regenerira telo. Masaža z uravnoteženjem doš dobesedno zdravi telo – fizično, psihično in čustveno. Ritmični masažni gibi ugodno vplivajo na sklepe in mišice in sprosti gibanje telesa. Je podpora mnogim drugim ajurvedskim terapijam in zdravljenju.

Abhyanga terapija povečuje cirkulacijo krvi in pospešuje izločanje odpadnih metabolitov. Ugodno vpliva pri anksioznosti, hrapavosti in suhosti kože, težavah s cirkulacijo, artritisu, bolečinah križa in hrbta in različnih poškodbah. Priporočljiva je pri hujšanju in nespečnosti.

Pada Abhyanga

Ajurvedska masaža nog. Med Pada Abhyanga terapijo masiramo marma (vitalne) točke, kar uravnoteži doše. Terapija traja 30 minut.

Pada Abhyanga je priporočljiva proti nespečnosti, krčem in pekočim nogam. Izboljša celotno počutje, prebavo, cirkulacijo krvi. Jača živčni sistem.

Shiro Abhyanga

Pomirjujoča in osvežilna masaža glave, obraza in vratu. Potrebna tudi kot predpriprava pri določenih terapijah.

Pizhichil (Kayaseka)

Pizhichil je terapija, ki je značilna predvsem za ajurvedo v Kerali, zibelki ajurvedskih terapij. Med terapijo zeliščno olje, segreto na telesno temperaturo vlivamo in vmasiramo v telo na poseben način. Med to terapijo uporabimo več kot tri litre zeliščnega olja. Terapija traja 60 minut in jo izvajata dva masažna terapevta. Terapija se izvaja na posebni, leseni mizi.

Pizhichil terapija je izredno koristna pri revmatičnih boleznih, splošni imunski oslabelosti, psihičnih težavah, visokem krvnem tlaku in upočasnjuje staranje. Ščiti telo pred boleznimi.

Abhyanga

Kadikizhi terapija je masaža z grobimi, lanenimi bolusi, ki jih napolnimo z različnimi semeni obdelanimi na zeliščni vodni pari. Terapija traja 60 minut.

Kadikizhi terapija pomaga pri hujšanju, poveča mobilnost sklepov in lajša različne bolečine. Je primerna terapija pri edemih, povišanemu krvnemu tlaku in sladkorni bolezni.

Podikizhi

Ajurvedska masaža s toplim tapkanjem z zelišči.

Navarakizhi – Shashtikashali Pinda Sweda

Velika količina zeliščnega olja nanesemo na celotno telo, nato pa telo zmasiramo z majhnimi bombažnimi bolusi napolnjenim z kuhanim bio rižem. Boluse namočimo v regeneracijsko mešanico kravjega mleka z zelišči. Terapija traja 60 minut in jo izvajata dva masažna terapevta.

Terapija Navarakizhi je obnovitvena, hranljiva ter pomirjajoča. Primerna za ljudi z stresnim življenjem, poveča fizično moč in jača živčni sistem. Blagodejna terapija za kožo.

Churna Sweda

Churna Sweda je ajurvedska terapija, ki lajša bolezni nevrološkega značaja, revmatizem in artritis. Med terapijo vam celotno telo masiramo z bolusi iz tkanine muslin, v katerih je zeliščni prah. Izločanje vode iz telesa odplakne vse strupene snovi in očisti telesne tekočine. Terapija traja 60 minut.

Churna Sweda terapija zdravi bolečine v križu in mišicah. Primerna za težave pri artritisu in revmatizmu.

Sarvang Ksheeradhara

Terapija Sarvang Ksheeradhara je izvrstna za umiritev uma in nahranitev kože. Pri tej terapiji z ekološko zeliščno mlekom s kurkumo in sandalovim prahom neprestano prelivamo vaše telo, nežno kopel pa spremlja umirjajoča masaža. Terapija pomaga pri povišani Pitti. Ravno tako pa terapija osveži kožo. Terapija traja 60 minut.

Sarvang Ksheeradhara obnovi vitalnost in izboljša spomin. Zmanjšuje napetost, umirja glavobol ter izboljša spanec. Vaša koža bo svetleča, nahranjena in mehka.

Udwarthanam

Masaža telesa s suhimi zelišči in ventuzami.

Masaža Ayurganica (individualna prilagojena masaža – dva terapevta)

Refleksoconska (marma) masaža stopal z diagnostiko

Protibolečinska masaža hrbta (Prishtabhyanga)

Masaža z vročimi vulkanskimi kamni

Športna masaža

Masaža za nosečnice